Awam Kerajaan Warga JAWHAR

KERJASAMA STRATEGIK JAWHAR & KOLEJ UNIVERSITI ISLAM PERLIS (KUIPS) : KOLOKIUM PENGHAYATAN MUAMALAT ZON UTARA

Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR) dengan kerjasama Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS) telah menganjurkan Kolokium Penghayatan Muamalat Zon Utara pada 11 Mei 2017 bertempat di Dewan Kebudayaan dan Keseniaan Negeri Perlis, Kangar, Perlis.

Antara Urusetia Kolokium Penghayatan Muamalat Zon Utara

 Program ini telah dirasmikan oleh YBhg. Rektor Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS) dan telah disertai oleh lebih 500 orang peserta yang terdiri daripada Imam, bilal, Pelajar-pelajar KUIPs dan Penjawat Awam sekitar Negeri Kedah dan Perlis.

Perasmian oleh YBhg. Rektor Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS)

Seminar pada kali ini diadakan dalam bentuk ceramah dengan menampilkan 2 orang penceramah yang terdiri daripada YBrs. Encik Mohd Faizal bin Ab. Hamid, Pengarah, Bahagian Penyelidikan Dan Kerjasama Antarabangsa, Jabatan Wakaf, Zakat Dan Haji (JAWHAR). dan YBrs. Ustaz Ismail Hassan Batu Bara, Pensyarah KUIPS.

Di antara penceramah-penceramah Kolokium Penghayatan Muamalat

Tema kali ini membincangkan topik Penipuan Pakej Umrah dan Konsep Faraid : Fahami Pembahagian atau Berkelahi Berpanjangan yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan kefahaman masyarakat tentang permasalahan berkaitan pembahagian harta dan muamalat umrah.

Program yang berlangsung selama setengah hari ini mendapat sokongan dan sambutan yang baik daripada peserta yang hadir. Majlis berakhir pada jam 12.30 tengahari dengan sesi penyampaian cenderahati oleh YBhg. Rektor Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS).

Waktu Solat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur & Sewaktu Dengannya

Imsak 5.46 Subuh 5.56 Syuruk 07.09 Zohor 13.22 Asar 16.47 Maghrib 19.30 Isyak 20.45
Arab Saudi
Malaysia
Hubungi JAWHAR
Jabatan Wakaf, Zakat & Haji (JAWHAR)
Aras 8-9, Blok D, Kompleks Islam Putrajaya (KIP),
Jalan Tun Abdul Razak, Presint 3,
62100 Putrajaya, Malaysia
Talian Awam
Telefon: +(6) 03-8883 7400
Faks: +(6) 03-8883 7406
Emel: pejabatam[at]jawhar[dot]gov[dot]my
Statistik
Kemaskini Terakhir: 21 Oktober, 2021 @ 4:17 PM
Top