font bigger  font smaller  blue theme  contras theme 
| Other Language
   
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide8
jtemplate.ru - free Joomla templates

  Definition

LAWATAN MENGEJUT KP JAWHAR PANTAU KERJA PEMBAIKAN CERUN

Ketua Pengarah (KP) Jabatan Wakaf Zakat dan Haji (JAWHAR) YBhg. Datuk Hj. Anan bin C. Mohd telah mengadakan lawatan mengejut ke Projek Pembaikan Cerun di Hotel Wakaf dan Baitulhilal Port Dickson Negeri Sembilan pada 4  Disember 2013. Turut sama dalam lawatan tersebut adalah Pengarah Bahagian Wakaf En. Azlan bin Abd Majid, Pegawai Pembangunan Projek JAWHAR, Wakil Pengurus Hotel Wakaf dan Penyelia Projek mewakili pihak kontraktor.

Dalam lawatan pemantauan tersebut KP JAWHAR telah berjumpa sendiri pekerja binaan di tapak bagi mendapatkan gambaran yang lebih jelas status pelaksanaan kerja-kerja pembaikan cerun yang terkini. Beliau juga telah ditunjukkan secara lansung kaedah  memasukkan  12m panjang Hybrid Anchor 1600mm c/c dengan menggunakan Reinforced Enkamat dan High Energy Absirption (HEA) Panel.

Berdasarkan kaedah rekabentuk pembaikan yang diluluskan oleh JKR, kerja-kerja pembaikan cerun dibahagikan kepada 6 zon termasuk  zon kritikal di zon 1, 2 dan 3.  Bagi  zon kritikal pengukuhan cerun akan melibatkan pemasangan tembok konkrit  300mm dengan ketinggian 4m. Turut dipasang di zon kritikal ini adalah 150mm dia Micropile 900mm c/c dan 18m panjang Hybrid Anchor 1500mm c/c.

Di akhir lawatan tersebut, Ketua Pengarah JAWHAR berpuashati dengan pelaksanaan kerja-kerja yang sedang dilaksanakan oleh kontraktor telah mendahului jadual yang ditetapkan oleh JKR. Walaubagaimana pun beliau meminta supaya pemantauan secara rapi perlu  diteruskan bagi memastikan kerja pembaikan cerun ini dapat disiapkan mendahului jadual.

 

Disediakan
Unit Pemantauan Projek
Bahagian Wakaf  JAWHAR

1malaysia  mygov   msc  ywm  jpm  jakim  jpa   mampu   mysms   ep  hrmis

Tag Search

Contact Us

Level 7, Block E2, Complex E,
Federal Government Administrative Centre,
62502 Putrajaya, Malaysia.
Phone : 603 8883 7400
Fax : 603 8883 7406
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hakcipta Terpelihara © 2015 JAWHAR | Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji